The future is uncertain, but it’s ours!
16:00 - 16:40 | Machinekamer
Augmented reality workshop – max. 20 personen
De wereld verandert in hoog tempo, maar tegelijkertijd dromen veel mensen van hetzelfde: een betere wereld met eerlijke kansen voor iederéén, waar we allemaal onze talenten kunnen gebruiken om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Meer dan ooit hebben we creatieve ideeën nodig voor menselijke ontwikkeling en vooruitgang. Wij zijn de architecten van ons eigen leven én de wereld: the future is uncertain, but it’s ours.
Hoe ziet onze toekomst over vijftig jaar eruit? Wat doen we dan als samenleving goed en waar liggen onze zwaktes? Wat zijn de problemen en risico’s waarmee we te maken krijgen? Hebben we daar oplossingen voor en hoe zien die er dan uit?
Tijdens deze workshop bouwen we een landschap van de toekomst. Met het programma CoSpaces ontwerpen we objecten die een sterkte, zwakte, kans, of bedreiging in de toekomst voorstellen. Vervolgens krijgen alle objecten in augmented reality een plek in een driedimensionale SWOT-diagram (SWOT staat voor strengths, weaknesses, opportunities en treaths). Het resultaat is een landschap met objecten die gezamenlijk een toekomstbeeld vormen, waar je met een iPad via AR fysiek doorheen kunt lopen.
Dit programma is onderdeel van het podium Anders kijken van Trendbureau Overijssel. Hier kan je het hele programma van dit podium vinden.
Biografie
Het Enschedese kunstplatform Tetem vertelt met haar brede programmering het verhaal van een maatschappij in ontwikkeling. Het brede werkveld van Tetem beslaat onder andere digitale media, techniek, wetenschap en design. In de programmering staat het verbinden en verbeelden vanuit de inhoud centraal. De organisatie is betrokken bij de wereld van nu en werkt samen met makers, partners en publiek aan actuele maatschappelijke vraagstukken.
Tetem maakt digitale cultuur en MaakCultuur toegankelijk voor een breed publiek. In haar expositieruimte presenteert zij zelf ontwikkelde exposities op het gebied van digitale cultuur over relevante maatschappelijke vraagstukken. In het lab kunnen professionals, enthousiaste amateurs, en kinderen aan de slag met het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technologieën, zoals VR, AI, en 3D-printen. Met het programma in de regio enthousiasmeert Tetem kinderen, jongeren en volwassenen om zelf dingen te maken. Dat doen ze in de Maakplaatsen in alle Twentse bibliotheken, via scholen, maar ook in samenwerking met speeltuinen, het sociale domein en het bedrijfsleven.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.